En ny doft är så mycket mer än en god doft. Med parfym kan du känna både inspiration och motivation. En trög morgon då du egentligen känner mest för att vända dig om och dra täcket upp över öronen är parfymen en hjälp. Den kan stimulera och få dig att vilja gå ut och ta del av en ny dag.

Rätt parfym för rätt stämning

Det fina med parfymer är att de har förmåga att få dig att känna det på ett visst sätt. Det är du antagligen medveten om när du tänker efter. Det är med största sannolikhet så att du använder en viss parfym till festen och en annan för vardagar.

Men du måste inte ha en enda parfym för fest och en enda doft för vardagar. Upptäck hur olika dofter kan påverka stämningen och ge dig nya riktningar även då inget särskilt är på gång. Kanske vill du ha en varmare doft till vintern. Då kan du se på en parfym som innehåller noter av kardemumma, kanel och vanilj.

Dofter som väcker minnen till liv

Det finns också parfymer som får dig att minnas en viss tid i ditt liv. Kanske är det dags att skaffa en parfym som du använde ofta för fem år sedan. Om du känner doften igen kanske du plötsligt minns drömmar, planer och annat som du helt hade lagt åt sidan.

Den nya parfymen, som inte är en nyhet, sparkar igång projekt som du gärna vill återkomma till. Det kan vara tankeprojekt såväl som faktiska event som gör dig glad och förväntansfull. En enkel doft kan ha en sådan kraft och därför är det inte så dumt att se över parfymer och se till att ha dofterna som ge både inspiration och motivation.

Ny parfym är inspiration och motivation