När du ser ett vackert armband på bild kan du bli sugen att beställa det. Men hur vet du om armbandet är bekvämt? Det kan ju vara svårt att avgöra om du ser på en modell som du inte har testat tidigare. Här är några tips på hur du kan tänka för att välja rätt.

Ett armband med rätt passform

Till att börja med måste du välja ett armband med rätt passform. När du köper smycken online kan du se deras storlek i produktbeskrivningen. Armbanden mäts normalt sett upp i centimeter. Du kan alltså mäta på din handled och se vilken storlek som du ska välja.

För säkerhets skull ska du alltid köpa från en butik som du kan skicka returer för att byta storlek till. Du kan också se om armbandet kommer med en förlängningslänk som gör det lättare att anpassa storleken och få komfort.

Armbanden som är öppna och som justerar med tryck är nästan alltid säkra val. Detta särskilt då de har en mjuk och slät design som ligger fint mot din handled.

Låset får betydelse

Låset på armbandet kan få betydelse för hur bekvämt det är. Om låset är en viktig del av designen och till och med ska sitta på framsidan av din hand kan det vara okej att det är stort. Men annars är nätta lås att rekommendera.

Länkar kan nypas

Länkar i tennisarmband kan nypas. Det här beror lite på konstruktion. Om du ska köpa ett tennisarmband eller liknande stil bör du se över hur länkarna ser ut. Om de är kantiga kan det mycket väl bli så att armbandet inte är bekvämt att ha på sig.

Hör efter i forum

Glöm inte bort att du kan fråga andra som har samma armband. Det är bara att ställa en fråga i ett forum på nätet. Eller så kan du ta en titt på en tråd som redan finns där och som berättar mer om det armband som du är sugen på.

Hur vet jag om ett armband är bekvämt?