När du behöver hjälp med en informationsfilm för företaget börjar du leta efter produktionsbolag i din närhet. Men oavsett om du bor i Malmö eller letar efter filmbolag i Stockholm kommer du att märka att det finns bra många att välja bland. Hur ska du välja? Här är några viktiga tips…

Rätt produktionsbolag för dig

Visst är det fint med tjänster som tycks passa alla. Men sanningen är förstås den att det viktigaste för dig är att finna ett produktionsbolag som passar dig bäst. Om du behöver en teknisk informationsfilm är det fint om bolaget har gjort filmer av samma sort tidigare.

Därmed inte sagt att du inte kan välja produktionsbolaget som aldrig har gjort en film om det ämne som du behöver hjälp med. Men det är en stor fördel om de förstår vad du är ute efter och har erfarenhet av formatet.

God kommunikation är ett måste

När du kontaktar ett produktionsbolag är det viktigt att du upplever att ni har god kommunikation. Om du känner dig överkörd från start av ett gäng människor som tycks veta allt men inte märker att de inte svarar på dina frågor har du inte hittat rätt!

Ett riktigt bra produktionsbolag talar ditt språk. De ser till att du upplever att ni är på samma sida med vad som ska göras och hur. Kommunikationen ni har från start avslöjar en hel del om det som komma skall. Var därför noga med att tänka på hur du upplever kontakten från start.

Priset är också viktigt

Priset är inte allt men visst är det viktigt. Du kan inte betala vilket belopp som helst bara för att det rör sig om ett känt produktionsbolag. Det finns tillräckligt med talang i Sverige för att du ska kunna få en kvalitetsfilm producerad till ett vettigt pris!

Hur väljer du ett bra produktionsbolag?